Conferinţa „Îndrăznește”

Umblarea cu Dumnezeu se aseamănă cu un dans în doi. El face un pas spre tine.Tu faci un pas spre El. Apoi, în tandem, vă mișcați în sincron. Ce urmează este o provocare continuă, pentru că tot ce face Dumnezeu este dincolo de limitele noastre. Dragostea Sa este extravagantă. Credincioșia Lui nu are sincope. Împărăția din care vine și pe care o zidește aici are alte fundamente. Uneori arătările Lui depășesc rațiunea noastră și nu de puține ori e nevoie să renunțăm la noi, la agendele şi dorințele noastre pentru a-I simți prezența. Am numit această conferință „Îndrăznește”, pentru că, paradoxal, este nevoie de curaj ca să te poți abandona în mâinile Lui.

Richard Heard, cel care va vorbi la această conferință este un om extrem de pasionat de Dumnezeu și Împărăția Sa. Este păstorul unei biserici de peste 4.000 de membri din Houston şi peste 5.000 de lideri din întreaga lume îl socotesc părinte spiritual sau mentor. Cuvintele lui sunt adânc ancorate în acest abandon total.  

Cei care aţi citit bestsellerul lui Tommy Tenney, Alergarea după Dumnezeu, probabil vă amintiţi episodul în care el descrie un serviciu religios din 1996 în timpul căruia gloria lui Dumnezeu a coborât peste congregaţia pe care Richard Heard o păstorea. Timp de 91 de zile, biserica a avut botezuri în fiecare zi, unele durând mai mult de 2 ore. Programele bisericii s-au schimbat radical, devenind întâlniri în care Dumnezeu era adorat. Nimeni nu se uita la ceas. Unii au văzut îngeri, iar alții au fost vindecați fără ca cineva să se roage pentru ei în mod personal. Totul a fost transformat. Din acel moment, Dumnezeu l-a folosit pe Richard într-un mod total neobişnuit. Acum el călătoreşte aproape tot timpul în Africa şi India, unde a plantat peste 3.000 de biserici, şi, în ciuda programului său încărcat, el a obţinut două doctorate şi a scris patru cărţi pentru echiparea liderilor spirituali în vederea slujirii.