#realații

Despre relații

Obiectivul unei conversații intime este acela de a oferi înțelegere, nu soluții. Încercarea prematură de a rezolva problema partenerului îl poate determina pe acesta să se închidă în sine.
Iată cele trei abilități pe care le prezentăm în seminarul nostru pentru cupluri, abilități necesare într-o conversație intimă.

1. Exprimă sentimentele prin cuvinte cât mai potrivite
Această abilitate a fost numită ,,focalizare” de către clinicianul Eugen Gendlin. Gendlin spunea că atunci când reușim să găsim imaginile potrivite, frazele potrivite, metaforele și cuvintele potrivite pentru a exprima emoțiile noastre, simțim un fel de ușurare sau detensionare în trupul nostru.

2. Pune întrebări deschise
A doua abilitate pentru o conversație intimă este aceea de a-ți ajuta partenerul să-și exploreze sentimentele prin întrebări deschise. Pune-i întrebări de felul: ,,Care este cel mai dezastruos scenariu pe care ți-l imaginezi în această situație?” sau fă afirmații de explorare: ,,Spune-mi povestea acestui lucru!”.

3. Exprimă empatie
Într-o convesație intimă primele două abilități te ajută să înțelegi gândurile, sentimentele și nevoile partenerului tău. A empatiza înseamnă să comunici înțelegere cu privire la gândurile, emoțiile și nevoile partenerului, chiar dacă vezi lucrurile diferit.